MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкрите звернення до Президента України Петра Порошенка від правозахисних організацій та організацій, що опікуються проблемами внутрішньо переміщених осіб

07.11.2014   
З дня на день очікують набрання цим законом чинності, вже більш ніж півмільйона наших співвітчизників, які покинули свої домівки, роботу, звичне життя, втікаючи з Криму та Сходу України від масових порушень прав людини та рятуючи своє життя.

20 жовтня 2014 року Верховна Рада України нарешті ухвалила Закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

З дня на день очікують набрання цим законом чинності, вже більш ніж півмільйона наших співвітчизників, які покинули свої домівки, роботу, звичне життя, втікаючи з Криму та Сходу України від масових порушень прав людини та рятуючи своє життя. Чекають на нього і волонтери, і правозахисники, і вся міжнародна спільнота. Відповідні заяви зробили ООН, Рада Європи, Європейська Комісія. Закон відкриває шлях для міжнародної благодійної допомоги переселенцям і для допомоги державі у вирішенні цієї проблеми. Зволікання з прийняттям цього Закону протягом тривалого часу негативно впливало на міжнародний імідж України.

Слід згадати, що закон був розроблений депутатською групою до складу якої увійшли теперішні члени Блоку Петра Порошенка. До розробки даного проекту були також залучені юристи Адміністрації Президента, експерти правозахисних та громадських організацій, що займаються допомогою переселенцям, консультанти від УВКБ ООН та ОБСЄ. Закон вже отримав схвальну оцінку поважних українських та міжнародних організацій.

Виходячи з наведеного, закликаємо Вас якомога швидше підписати Закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

З повагою,

Олександра Матвійчук, голова правління Центру Громадянських Свобод, координатор Євромайдан SOS 

Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи

Микола Козирев, голова правління Української Гельсінкської спілки з прав людини

Аркадій Бущенко, виконавчий директор Української Гельсінкської спілки з прав людини

Борис Захаров, керівник адвокаційного центру Української Гельсінської спілки з прав людини

Альберт Заславський директор  СГО "Київський Будинок Прав Людини"

Ольга Скрипник, голова Центру громадянської просвіти «Альменда»

Олександр Горбатко, головний координатор - директор ГО «Донбас СОС»

06.11.2014

 

 Поділитися