MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

П’ять політсил підписали коаліційну угоду

21.11.2014   
Яна Смелянская
Лідери п'яти політичних партій - Блоку Петра Порошенка, "Народного фронту", "Батьківщини", Радикальної партії та "Самопомощи" - підписали коаліційну угоду. Віце-прем'єр міністр Володимир Гройсман підкреслив, що таке підписання вперше проходить публічно і подякував підписантів за волю до компромісу.

Лідери п'яти політичних партій - Блоку Петра Порошенка, "Народного фронту", "Батьківщини", "Радикальної партії" та "Самопомічі" - підписали коаліційну угоду. Віце-прем'єр міністр Володимир Гройсман підкреслив, що таке підписання вперше проходить публічно і подякував підписантів за волю до компромісу.
"Коаліційна угода є результатом роботи тритижневої, публічної роботи експертів, депутатів та лідерів політичних партій для того, щоб створити документ, технічні завдання для проведення реформ в нашій країні", - резюмував він.
Першою слово надали лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко, яка підкреслила, що підписати угоду ще не означає її виконати. "Я вважаю, що ті політики, які не зможуть виконати цю угоду, повинні будуть піти", - заявила Тимошенко.
Також Тимошенко акцентувала увагу, що більша частина угоди присвячена світу і подякувала учасникам коаліції за підтримку пункту про скасування позаблокового статусу України. Крім того, вона подякувала учасникам коаліції за згоду делегувати арештованого в Росії українського офіцера Надію Савченко в Парламентську асамблею Ради Європи. "Я хочу подякувати колегам за те, що ви підтримали пункт про звільнення всіх, хто зараз перебуває за гратами в Російській Федерації, хто сьогодні в полоні. У тому числі Надію Савченко, яка стала депутатом Верховної Ради, а також надали їй право від імені всього парламенту бути членом Парламентської асамблеї Ради Європи ", - сказала Тимошенко.
В свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко пообіцяв, що представники його політсили будуть голосувати за Арсенія Яценюка як прем'єра, оскільки "тільки він може тягнути цю тяжкість".
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також заявив, що у нової більшості на сьогодні вже є 300 голосів, які дозволять приймати важливі для країни рішення. "За всю історію незалежності український народ вперше дав проєвропейським, проукраїнським силам конституційний мандат. 300 голосів сьогодні є в новій українській більшості для реалізації цієї коаліційної угоди і всіх положень, в першу чергу, угоди про асоціацію та про зону вільної торгівлі з ЄС", - сказав він.
За його словами, на основі коаліційної угоди вже готується проста чітка і зрозуміла програма діяльності уряду. Яценюк також закликав підписантів поквапитися з висуненням кандидатур на посади міністрів. "Мова йде не про портфелі, а про відповідальність", - підкреслив прем'єр.
 

 Поділитися