MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тридцять відсотків сімей в зоні АТО не можуть забезпечити своїх дітей предметами першої необхідності

25.11.2014   
Яна Смелянская
Тридцять відсотків сімей в зоні проведення антитерористичної операції не можуть забезпечити своїх дітей предметами першої необхідності. Про це повідомив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніото на круглому столі гуманітарного штабу Ріната Ахметова, який відбувся 24 листопада у Києві.

В результаті дослідження, яке проводилося на замовлення гуманітарного штабу Ріната Ахметова з 3 по 16 листопада в 27 містах Донецької та Луганської областей, методом глибинного інтерв’ю було опитано 200 сімей.

«30% сімей не можуть забезпечити своїх дітей предметами першої необхідності», - сказав Володимир Паніот.

При цьому 45% сімей - з великими труднощами, але можуть забезпечити необхідним своїх дітей. 41% опитаних заявили, що хотіли б вивезти своїх дітей на безпечну територію, але не мають такої можливості. За словами соціолога, цей факт свідчить про наявність відкладеної міграції.

39% батьків заявили про потребу захистити дітей від негативної травмуючої інформації. При цьому негативна інформація страшить батьки більше, ніж зовнішні загрози і фізична небезпека - цього бояться 34% опитаних сімей.

На круглому столі «Гуманітарна карта Донбасу: потреби дорослих і дітей» було презентовано оновлення гуманітарної карти штабу Ріната Ахметова. Нові дані були отримані в результаті дослідження проведеного в листопаді Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Дослідження проводилося з 3 по 16 листопада в 27 містах Донецької та Луганської областях. Було опитано 2100 осіб (випадкова стратифікована вибірка), методом опитування face-to-face, телефонного опитування, глибинних інтерв’ю та аналізу інформації у відкритих джерелах.

 Поділитися