MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Більше двохсот засуджених Замкової виправної колонії № 58 другий тиждень голодують з вимогою не порушувати їхні права (ПРЕС-АНОНС)

28.11.2014   
1 грудня, 12:00, Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна», Київ, вул. Рейтарська, 8/5а – 25 листопада, під час чергового моніторингового візиту до Замкової виправної колонії № 58 зафіксовано масові скарги засуджених. Головна вимога – оскарження дій керівництва закладу, які призводять до порушення прав в’язнів.

1 грудня, 12:00
Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»
Київ, вул. Рейтарська, 8/5а

До громадської приймальні Харківської правозахисної групи продовжують надходити повідомлення про порушення прав людини в системі закладів Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ).

25 листопада, під час чергового моніторингового візиту до Замкової виправної колонії № 58 зафіксовано масові скарги засуджених. Головна вимога, яка міститься в усіх скаргах – це оскарження дій керівництва закладу, які призводять до порушень основоположних прав людини і проявляються у побитті, психологічному знущанні, приниженні честі та гідності. Засуджені скаржаться на те, що їхні скарги на дії (бездіяльність) персоналу не відправляються, тому вони були змушені вдатися до таких крайніх заходів протесту, як голодування. Дехто із засуджених у знак протесту завдав собі скалічень, що також зафіксовано.

Нещодавно розв’язання подібної конфліктної ситуації з виявом протесту з боку засуджених, незадоволених діями персоналу, закінчилося ще більшими порушеннями прав людини – масовим побиттям засуджених за участі бійців спец підрозділів ДПтСУ, зведеними загонами бійців персоналу з різних установ, – це відбулось 12 листопада 2014 року в Бердичівській виправній колонії № 70, і така практика становить серйозну загрозу правам засуджених осіб, які перебувають в ВК № 58.

1 грудня 2014 року під час прес-конференції правозахисники і запрошені співробітники системи виконання покарань представлять інформацію та документи (фото, відео) з метою запобігти ескалації конфлікту між засудженими і персоналом Замкової виправної колонії № 58 та допущенню нових порушень прав людини через можливе застосування сили з боку співробітників системи виконання покарань.

Учасники:

Андрій Діденко, Харківська правозахисна група
Василь Мельничук, Харківська правозахисна група
Анна Литвин, адвокат
Представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини
Представник Державної пенітенціарної служби України

Контакт: Андрій Діденко, svoboda[dot]andrey[at]gmai[dot]com

 Поділитися