MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим став вільною економічною зоною

01.12.2014   
Яна Смелянская
Володимир Путін підписав закон про створення в Криму і Севастополі вільної економічної зони (ВЕЗ), який опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Під Федеральним законом «Про розвиток Кримського федерального округу і вільної економічної зони на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя» президент РФ поставив підпис у суботу, 29 листопада.

Цим правовим актом встановлюються особливості оподаткування в Криму і Севастополі, специфіка здійснення держконтролю, в’їзду, функціонування СЕЗ.

Зокрема, для учасників економічної зони встановлять нульову ставку з податку на прибуток від частки, що зараховується до федерального бюджету (2 процентних пункти з 20%). Термін створення ВЕЗ - 25 років, можливе продовження режиму.

Великі інвестори зможуть користуватися додатковими податковими пільгами і режимом вільної митної зони. Зокрема, мова йде про безмитне ввезення на територію півострова імпортних товарів, а також комплектуючих та обладнання, необхідних для ведення діяльності. Інвестори отримають право постачати свою продукцію на російські ринки, а також експортувати її в інші країни, в тому числі в держави Митного союзу.

 Поділитися