MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Групи з припинення вогню запрацюють у трьох містах зони АТО

03.12.2014   
Яна Смелянская
Спікер Інформаційно - аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко повідомив сьогодні про початок роботи груп з припинення вогню на Донбасі.

 
Спільні групи з припинення вогню працюватимуть у Дебальцевому, Луганську та Донецьку, повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"Найближчим часом крім постійно діючої робочої групи, яка дислокується у Дебальцевому, аналогічні групи будуть розгорнуті в Донецьку та Луганську. Ця робота досить делікатна, і ми будемо інформувати про результати. Також інформацію надаватимуть колеги з Міноборони", - повідомив Лисенко.

За його словами, в роботі центру беруть участь представники як збройних сил РФ і України, так і ОБСЄ.

"В даний момент вживаються заходи з вибудовування ефективного механізму, який дозволить зупинити озброєне протистояння. Зокрема, цим займається загальний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін", - додав Лисенко.

Як відомо, раніше українські військові і представники "ЛНР" домовилися про припинення вогню на лінії зіткнення з 5 грудня і про виведення важкої техніки з 6 грудня. В ОБСЄ повідомили, що дане рішення прийнято сторонами за підсумками консультацій в рамках роботи спільного центру з контролю і координації

 Поділитися