MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Знайшли вбивць Решата Аметова

05.12.2014   
Яна Смелянская
В Криму триває свавілля з боку країни - окупанта - Росії - щодо кримських татар.

15 березня у Білогорському районі Криму було виявлено тіло убитого Решата Аметова з численними слідами тортур. 3 березня 36-річний активіст пропав після того, як група людей у військовій формі оточила його і вивела з площі Леніна у Сімферополі, де він стояв у поодинокому пікеті проти окупації Криму Росією.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом вбивства у Криму у березні 2014 року Решата Аметова, який стояв у поодинокому пікеті на знак протесту проти окупації півострова Росією.

«За фактом вбивства Решата Аметова порушена кримінальна справа Генпрокуратурою України», - повідомляє правозахисна організація.

В організації також наголосили, що особи причетні до викрадення Аметова встановлені, але вони навіть не затримані.

«Брат убитого стверджує, що поліція встановила осіб, причетних до затримання Решата Аметова, проте не висунула їм наразі ніяких звинувачень і не затримувала», - повідомляє Кримська польова місія.

Крім того, брат убитого розповів правозахисникам, що вже місяць не може отримати документи, які визнають його постраждалою стороною.

 

 Поділитися