MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Ізюмі запрацювала клініка. Юридична

07.12.2014   
Віталій Носачов
6 грудня у м. Ізюм Харківської розпочала роботу юридична клініка, в якій громадяни отримують безоплатну первинну правову допомогу.

З початку грудня 2014 р. у м. Ізюм Харківської області почала працювати незвичайна, а для цього міста – унікальна установа – юридична клініка. Студенти – майбутні юристи з Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого безоплатно надають громадянам правову допомогу, зокрема:

- безоплатне консультування в межах надання первинної правової допомоги (крім кримінальник справ);

- складають (допомагають складати) заяви, скарги, клопотання, запити в органи влади, до фізичних та юридичних осіб (крім позовних заяв, апеляційних та касаційних скарг);

Також на базі клініки проводитимуться лекції, семінари на правову тематику. Розробляються і будуть видаватись правоосвітні методичні матеріали.

Наразі до юридичної клініки передані правові буклети та пам’ятки, підготовлені програмною ініціативою «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» і «Центром правової інформації та консультацій» Чугуївської правозахисної групи.

Юридична клініка не пов’язана з жодними політичними силами, депутатами тощо, і створена ініціативною групою ізюмчан (фактично – патріотичною громадою Ізюмщини), що є відкритою для усіх небайдужих, за умов 3-х «не»:

- неполітичності і не орієнтованості на вибори;

- невибудовування власного іміджу;

- не поборювання інших сил, що працюють на благо Ізюмщини.

Графік роботи: щосуботи з 10.00 до 15.00. Адреса: м. Ізюм, вул. Соборна, 56.(приміщення Товариства сприяння оборони – ДТСААФ). Тел.: (050) 851-40-65; (050) 870-82-90.

 Поділитися