MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Сенат США прийняв законопроект про підтримку України

11.12.2014   
Яна Смелянская
Сенат США одноголосно прийняв закон, який дозволяє надати Україні летальне озброєння, а також зробити Україну особливим військовим партнером США поза блоком НАТО.

Про це пише журналіст Мирослава Гонгадзе на своїй сторінці в Facebook.

"Щойно Сенат США прийняв законопроект, який передбачає надання Україні суттєвої фінансової допомоги, летального озброєння і визначає Україну особливим військовим партнером США поза блоком НАТО", - написала Гонгадзе.

Вона пише, що документ №2828, "Акт підтримки свободи в Україні", Сенат підтримав одноголосно.

Крім військової допомоги Україні, документ також передбачає підтримку у сфері енергетики, в боротьбі з російською пропагандою і допомогу тимчасовим переселенцям.

Законопроект також передбачає накладення додаткових санкцій на Росію.

Щоб закон був остаточно прийнятий, свій варіант документа повинна затвердити Палата Представників США.

"Це повинно відбутися ще цим складом Палати, робота якого за графіком закінчується завтра. Законодавці попередньо заявляли, що робота Конгресу може бути продовжена до вихідних", - написала Гонгадзе.

У свою чергу народний депутат Семен Семенченко на своїй сторінці в Facebook написав, що законопроектом передбачається надання Україні $ 140 млн. економічної допомоги, $ 122 млн. на реформування ЗСУ та посилення обороноздатності, $ 175 млн. виділять Пентагону на військову допомогу Україні, Латвії, Литві, Естонії. $ 500 млн. на протидію агресії РФ в Євразії.

Варто нагадати, що автором The Ukraine Freedom Support Act of 2014 (S.2828) є сенатор Роберт Менендес. Законопроект визначає Україну союзником за межами НАТО, зменшує залежність України від російського газу і надає допомогу українській армії і біженцям.

 Поділитися