MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Кушать подано», або дещо про не новорічні рецепти

26.12.2014   
Наталка Ковальчук
На думку автора, в російській пропаганді також марно шукати логіки. Як і в погано спечених пирогах-«перевертнях».

Є такі пироги, які називають «перевертнями». Начинка в них кладеться на низ, а потім заливається тісто. А от до столу подаються вони перекинутими  доверху якраз отією самою начинкою.

Очевидно, що шеф-кухарі російської пропаганди та їх помічники-кухарчуки у якихось своїх кулінарно-ідеологічних технікумах найкраще засвоїли урок з випікання пирогів-«перевертнів».  І ловко печуть  їх на кремлівській кухні, роздаючи споживачам як порційно, так і гуртово, начиняючи усім небезпечним для здорового глузду.

Принаймні, саме така думка з’явилася, коли у одній із соціальних мереж натрапила на повідомлення, у якому автор стверджував, що сама ж Україна у всіх бідах винувата. Бо «…слишком легко отдала Крым». То, мовляв, «…мы (Росія) соблазнились легкой добычей». А тому й пішли далі – на Схід. Оскільки тут «легкої здобичі» не вдалося взяти, довелся Росії зав’язнути у війні.

Можна було б взагалі не звертати уваги на такі посили від рядових громадян суміжної країни. Тим більше, що тема «вини України» в усіх можливих і неможливих гріхах для російської пропаганди не нова.

Але, здається, сьогодні вона доведена до абсурду. І вже не пересічними громадянами, а тими, хто пропагандистські «перевертні» випікає.

Скажімо, з самого початку трагедії зі збитим над Донбасом малазійським літаком російська сторона намагається перекласти вину за жертви авіакатастрофи на Україну. І щоразу, як тільки на міжнародній арені виникає тема відповідальності за збитий літак і згадуються донецькі територистичні угруповання та Росія, котра їх підтримує, з’являється й чергова порція «російської правди». Наприклад, про таємничого свідка, який нібито знає, як саме був збитий літак.

Де був той свідок раніше, і чому, якщо він такий відданий «Росии и ополченцам», не з’явився вже тоді, коли почалося розслідування катастрофи міжнародними експертами? І чому до російських ЗМІ, а не до тих самих експерів, що представляють міжнародну спільноту, звертається тепер? Відповісти на ці питання може хіба що російська пропаганда.

Як і на те, скільки ще з’явиться схожих свідків, котрі чи то були в певний час в аеропорту, чи то не були, чи то бачили літаки, чи то не бачили, чи то пам’ятають імена українських льотчиків, чи то не пам’ятають…

Врешті, ще не вистиг пропагандистський  «пиріг з таємничим свідком», як вже знову пролунало: «Кушать подано!»

Цього разу стосовно обвалу рубля. Виявляється й тут знайшли український слід. Чи, то пак, сліди одного українця.

Можна було б з подивом запитати: «Та чи під силу одній людині «звалити» цілу національну валюту?»

Але реальне життя показало, що так. Можна. Ось тільки українці навряд до цього мають якийсь стосунок.

Все те,   що призвело до обвалу рубля, цілком «російського розливу». Принаймні, так стверджують економісти і фінансові експерти, які не споживають пирогів, випечених російською пропагандою.

До речі, щодо пирогів-«перевертнів». Готувати їх непросто. Досить трохи недоглядіти і начинка може підгоріти або розповзтися без будь-якої логіки.

От і в російській пропаганді також марно шукати логіки. Як і в погано спечених пирогах-«перевертнях».

 

 Поділитися