MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Під Волновахою артилерія знищила автобус з цивільними

13.01.2015   
Яна Смелянська
В результаті обстрілу бойовиками пункту пропуску під Волновахою загинули 10 мирних жителів, 13 отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької облдержадміністрації.

"Сьогодні близько 14.30 терористи з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус. За попередніми даними, на місці загинули десять пасажирів автобуса, ще 13 отримали поранення", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, постраждалі доставлені до Волноваської центральної районної лікарні. Вони забезпечені всіма необхідними ліками.

Сьогодні близько 14:30 пункт пропуску в населеному пункті Бугас (близько Волновахи) був розстріляний з реактивних систем залпового вогню "Град". Вогонь вівся у напрямку Старобешеве-Стіла.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"В результаті обстрілу постраждали мирні громадяни, що перебували в пункті пропуску. Шість осіб загинуло (дані уточнюється) і близько 20 отримали поранення", - сказано в повідомленні.

Командування АТО заявляє, що в районі цього пункту пропуску відсутні позиції українських військових, тому обстріл "яскраво свідчить про те, що терористи свідомо відкрили вогонь по мирних жителях".

Нагадаємо, проросійські активісти порушили Мінські угоди і перейшли в наступ уздовж всієї лінії розмежування. Повідомляється про безліч випадків загибелі цивільного населення. Бойовики і російські війська обстрілюють і тероризують мирне населення.

 Поділитися