MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Добровольчі батальйони "ОУН" і "Правий сектор" просять державу надати їм зброю

26.01.2015   
Яніна Смелянська
Добровольчі батальйони "ОУН" і "Правий сектор" просять державу надати їм зброю. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив командир батальйону ОУН Микола Кохановський.

"Нам потрібна зброя. Зараз у нас стрільців більше, ніж ми можемо озброїти. Буває таке, що на місці дислокації і безпосередньо на передовій у нас не вистачає стрільців, а ми не можемо їх туди відправити без автомата, з одним автоматом на двох, а таке було вже, але цю практику ми припинили ", - повідомив він.

Кохановський зазначив, що для отримання зброї необхідно легалізувати батальйон у складі Міністерства оборони. "Я не бачу, де той механізм, щоб добровольці легалізувалися в Збройних Силах України. Відповідно, ми не можемо повноцінно воювати", - додав Н.Кохановскій.

Командир "ОУН" розповів, що в даний час в добровольчих батальйонах достатню кількість бажаючих йти на фронт. "У батальйон є певна черга, але ми не можемо їх відправити, бо не вистачає зброї", - підкреслив спікер.

Командир рейдової групи добровольчого українського корпусу "Правого Сектора" Панас також зазначив, що у добровольчих батальйонів дуже мало зброї і воно тільки трофейне.

"Ми просимо, щоб в цей складний час влада видала нам зброю ... У нас стоїть черга з добровольців, які хочуть воювати, але немає зброї", - сказав він.

 Поділитися