MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чотирьом командирам полку міліції «Беркут» повідомлено про підозру

28.01.2015   
Яніна Смелянська
За фактом силового розгону студентського мітингу на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року чотирьом командирам полку міліції «Беркут» повідомлено про підозру

Як повідомив Генеральний прокурор України Віталій Ярема, у вівторок, 27 січня, управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України у кримінальному провадженні за фактом силового розгону 30 листопада 2013 року мітингу на Майдані Незалежності та побиття студентів повідомлено про підозру чотирьом командирам підрозділів полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУМВС України в місті Києві за ч. 2 ст. 28 ст. 340 КК України (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства) та за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями). В результаті злочинних дій працівників міліції тілесні пошкодження отримали 38 осіб, а загалом постраждали більше 80 осіб.

На теперішній час ці підозрювані займають керівні посади в полку міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС України в місті Києві.

Печерським районним судом міста Києва підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обов’язком носіння електронного браслету.

 Поділитися