MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

НАТО має бути готове до російської агресії

28.01.2015   
Яніна Смелянська
Говорячи про ескалацію насильства на Донбасі, заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що "українська боротьба за свободу - це і наша боротьба також". Нуланд закликала НАТО бути напоготові на випадок, якщо не вдасться стримати російську агресію

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд закликала країни НАТО дотримуватися єдиного політичного курсу щодо ситуації в Україні. Про це вона сказала, виступаючи в аналітичному центрі Brooking у Вашингтоні.

За словами Нуланд, всі члени Альянсу повинні внести свій внесок у створення нових сил швидкого реагування НАТО, що дозволить оперативніше відповідати на виклики в зонах конфліктів. Політик пояснила, що НАТО - оборонний союз, чиє завдання, насамперед, полягає в стримуванні агресії, але "якщо це не вдасться, ми повинні бути напоготові".

Нуланд переконана, що необхідно якомога швидше організувати центри оперативного командування Альянсу на територіях шести сусідніх держав.

Говорячи про ескалацію насильства на Донбасі, Нуланд заявила, що "українська боротьба за свободу - це і наша боротьба також".

Говорячи про санкції Заходу проти РФ, чиновник запевнила, що вони зорієнтовані не проти пересічних громадян Росії, а мають на меті змінити політику Путіна.

Американський генерал Джон Кін вчора заявив, що російську агресію в Україні необхідно негайно припинити, інакше вона почне наступ на балтійські країни НАТО.

 Поділитися