MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Президент Порошенко не виключає федералізації

07.02.2015   
Яніна Смелянська
Питання можливої федералізації або надання автономії окремим регіонам може бути вирішене тільки на референдумі. Про це Президент сказав журналістам у рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Президент Петро Порошенко заявляє, що питання федеративного устрою держави або автономії окремих регіонів можуть зважитися тільки на референдумі. Про це він сказав журналістам у рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки.
"Питання автономії - це питання змін до Конституції. І, звичайно, воно вимагатиме іншої моделі обговорення, включаючи референдум", - сказав Порошенко.
"Я готовий будь-яке питання сьогодні поставити на референдум: питання федералізації я готовий поставити на референдум, і я знаю результати, питання державної мови я готовий поставити на референдум - і я знаю результати. Питання автономії включається в питання федералізації", - підкреслив Порошенко.
У той же час він відзначив: "Не можна гратися з Конституцією, є абсолютно чітка процедура. Це не рішення парламенту і не уряду - це рішення українського народу"
Раніше Порошенко заявив, що Україна готова в будь-який час підтримати режим припинення вогню на Донбасі, але тільки в контексті реалізації мінських домовленостей.
Як відомо, раніше президент Франції Франсуа Олланд запропонував надати східним регіонам України більше автономії і розширити демілітаризовану зону.
Нагадаємо, Порошенко неодноразово заявляв, що Україна федеративною не буде, а залишиться унітарною державою.

 Поділитися