MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Захисники льотчиці Савченко подали до Європейського суду з прав людини заяву про застосування невідкладних заходів

09.02.2015   
Яніна Смелянська
У документі йдеться про те, що захист льотчиці, народного депутата Надії Савченко закликає ЄСПЛ терміново вжити заходів у зв’язку з наявною загрозою її життю та здоров’ю.

Захист незаконно заарештованої російською владою української льотчиці і нардепа від "Батьківщини" Надії Савченко подав до Європейського суду з прав людини Заяву про застосування невідкладних заходів у зв’язку з погрозами її життя.

Копію документа на своїй сторінці в Facebook виклав один з її адвокатів Марк Фейгін.

У документі йдеться про те, що захист пані Савченко закликає ЄСПЛ згідно з пунктом 39 регламенту суду терміново вжити заходів у зв’язку з наявною загрозою її життю та здоров’ю.

Фейгін раніше відзначив, що Кремль задіяв всі можливі важелі зі знищення кампанії підтримки Савченко. У вівторок, 10 лютого, відбудеться суд по продовженню арешту Савченко.

Депутат Європейського парламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс оголосив голодування 4 лютого. Він вимагає звільнити ув’язнену в Росії Савченко. До акції приєдналися ще сім депутатів Європарламенту. Стан української льотчиці Надії Савченко, яка зараз перебуває в медсанчастині СІЗО "Матроська тиша", погіршується. Савченко оголосила голодування 15 грудня 2014 року. Пізніше вона заявила, що припинить його тільки після звільнення і повернення в Україну.

 

                                                                 

 Поділитися