MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Луганщині повернулися втікачі з колонії

12.02.2015   
Яніна Смелянська
У смт Чорнухине (Луганська область) з виправної колонії втекли 340 ув’язнених. Про це йдеться у звіті Спеціальній місії спостерігачів ОБСЄ за 11 лютого.

«Старші офіцери ЗС України та ЗС РФ в офісі Спільного центру з контролю і координації в Луганську повідомили СМН про втечу 340 ув’язнених з виправної колонії № 23 в Чернухіна (65 км на північний захід від Луганська, спірна територія)», - сказано у звіті ОБСЕ.

Як наголошується в документі, «вони бігли на початку дня після важких бойових дій у цьому районі». У колонії залишилися 30 ув’язнених.

Нагадаємо, раніше СМН ОБСЄ зафіксувала масштабні переміщення військової техніки в Луганську та прилеглих районах.

Досить скоро з 340 ув’язнених, які втекли з виправної колонії в Луганській області, 83 повернулися назад.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби, зараз засуджені перебувають у безпечному місці на території установи, приймаються заходи по організації їх харчування.

Частина втеклих засуджених самостійно дісталися до блокпостів Національної гвардії України, де проходять необхідне документування, зазначають у відомстві.

23 ув’язнених співробітники правоохоронних органів доставили в Артемівську установу виконання покарань.

 Поділитися