MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У бомбосховищах колонії суворого режиму в Чорнухине більше 50 осіб перебувають під постійними обстрілами. Потрібна термінова евакуація

16.02.2015   
Янніна Смелянська
Волонтери просять Президента України Петра Порошенка посприяти терміновій евакуації з колонії Чорнухине ув’язнених і мирних жителів, які через безперервні обстріли змушені перебувати там на межі виживання. Про це йдеться у зверненні Громадської організації «Донбас СОС».

За інформацією, яка надходить на гарячу лінію ГО «Донбас СОС», стало відомо, що на території колонії с / р №23 (Чорнухине) Луганської області продовжує залишатися більше 50 чоловік. Це укладені і мирні жителі найближчих повністю зруйнованих будинків.

«Люди сидять у 2 роздільних бомбосховищах, які вони не в змозі покинути через безперервні обстрілів. Вчора в будівлі колонії знову потрапили снаряди - є поранені, як серед ув’язнених, так і серед мирних жителів. У деяких з них - серйозні кровотечі. Запаси продуктів харчування - вичерпані. Люди потребують термінової евакуації, медичної допомоги», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, Пенітенціарна служба припускає виставити конвой евакуації в напрямку колонії тільки на 17.02-18.02. Таким чином, прирікаючи людей на смерть.

«Стаття 27 Конституції України говорить: «Кожна людина має невід’ємне право на життя». Ми звертаємося до всіх, хто може вплинути на ситуацію! Допоможіть терміново організувати евакуацію. Допоможіть зберегти життя. 17 лютого може бути пізно!», - укладають в організації.

 Поділитися