MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Боєць «Айдара» із злочинним угрупуванням готував збройний похід на Київ

02.03.2015   
Яніна Смелянська
Співробітники управління МВС у Луганській області знешкодили злочинне угруповання, якою керував військовослужбовець «Айдара» з позивним «Філат»

Про це повідомили в прес-службі Луганської облдержадміністрації.

При затриманні злочинці вчинили збройний опір правоохоронцям, бій з використанням автоматичної зброї тривав цілу годину. В результаті учасників бандформування затримали, у них вилучені позашляховик «Тойота» без номерів, автомат Калашникова з підствольним гранатометом, пістолет Макарова, ручний гранатомет, гранати «РГД», а також велика кількість набоїв. Під час обшуків за місцем тимчасового проживання злочинців вилучено ще два автомати Калашникова, 5 гранат, гранатомет, більше тисячі патронів різного калібру і 5 саморобних котушок для здійснення вибухів.

За інформацією, якою володіє Луганська облдержадміністрація, затримані злочинці готували зброю до Києва для дестабілізації ситуації. Для цього вони влаштували схованку, з якої вилучено 7 ящиків з патронами калібру 7,62 (всього більше шести тисяч патронів), 5 ящиків з гранатами Ф-1, 8 протипіхотних мін, 2 ящики з тротиловими шашками, 11 гранатометів, 36 ручних гранат «РКГ-3» з запалами, 11 димових шашок, 7 протитанкових мін та інші боєприпаси. За цими фактами порушено кримінальні виробництва, злочинці сидять за гратами.

«Облдержадміністрація неодноразово звертала увагу Міністерства оборони та Генерального штабу України на нездорову ситуацію в частині батальйону «Айдар», - заявляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. - Однак належних висновків, на жаль, так і не було зроблено. Подальше зволікання з цією проблемою може призвести до непередбачуваних наслідків».

 Поділитися