MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Путін зізнався у спецоперації з анексії Криму

09.03.2015   
Сергій Григор’єв
Путін зізнався у спецоперації з анексії Криму. Поки що не на допиті, а в кіно.

Президент Росії Володимир Путін розповів, що в лютому минулого року влада країни провела спеціальну операцію з «повернення» Криму до складу РФ.

Деякі подробиці операції він виклав у фільмі «Путь на Родину», який незабаром вийде в ефірі телеканалу «Росія – 1».

Увечері 8 березня в телеефірі «Росії» був показаний анонс фільму, в якому Путін розповів, що в ніч на 23 лютого 2014 р. провів нараду з керівниками спецслужб і міністерства оборони, на якій «поставив перед ними завдання врятувати життя президента України» та «почати роботу з повернення Криму».

Путін запевнив, що російські спецслужби готові були «вийняти» Віктора Януковича «прямо з Донецька, по суші, по морю і з повітря». І для порятунку президента України силовики хотіли використати великокаліберні кулемети, «щоб довго не розмовляти».

«Ми закінчили близько сьомої години ранку. І, розлучаючись, я всім колегам сказав: ми змушені почати роботу з повернення Криму до складу Росії», – зізнався Путін.

Подробиці самої спецоперації в анонсі президент РФ не розкрив. Фільм «Путь на Родину», як повідомляється, вийде «скоро».

Нагадаємо, раніше Володимир Путін неодноразово запевняв, що кримчани «самі вирішили повернутися до Росії».

Насправді наприкінці лютого 2014 р. російські війська без розпізнавальних знаків окупували півострів і забезпечили проведення на ньому 16 березня «всекримського референдуму» під дулами автоматів, за результатами якого Росія включила територію Автономної Республіки Крим до свого складу, назвавши Крим – «Республікою Крим».

Україна та світове співтовариство не визнали цього акту анексії.

 Поділитися