MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму затримали редактора "Центру журналістських розслідувань"

13.03.2015   
Яніна Смелянська
Сьогодні ФСБ провело обшук в квартирі журналістів видання "Центр журналістських розслідувань"

У Сімферополі співробітники ФСБ Росії вивели з будинку і увезли редактора "Центру журналістських розслідувань" Наталю Кокорін, в квартирі батьків якої вранці в п’ятницю проводився обшук.

Як повідомляє видання, Кокоріна вийшла з дому в супроводі чотирьох співробітників ФСБ, її посадили в машину і увезли.

Батько редактора Володимир Кокорін попросив журналістів, які прибули до місця події, не знімати і відійти від під’їзду будинку. Він нічого не повідомив про обставини обшуку та суті справи, в рамках якого він проводився.

Журналісти та адвокат Джеміль Темиш, якого, всупереч вимогам КПК України, не допустили на місце проведення обшуку, попрямували до управління ФСБ в Криму, куди, імовірно, могли доставити Кокорін.

Крім того, вранці в п’ятницю співробітники ФСБ також провели обшук у квартирі автора статей і колишнього редактора "Центру журналістських розслідувань" Анни Андрієвської. За словами отця журналістки, силовики пред’явили рішення Сімферопольського суду.

"Відносно мене порушено кримінальну справу за матеріал на "Центрі журналістських розслідуван "про волонтерів батальйону "Крим". Начебто закидають заклики до повалення влади в Криму, але самого документа я ще не бачила", - повідомила Андрієвська.

За словами журналістки, під час обшуку було вилучено комп’ютер, який належить її батькові і до неї відношення не має. Сама Андрієвська в Криму давно не живе.

Зазначимо, нещодавно "Репортери без кордонів" опублікували доповідь про свободу преси в включеному Криму. За даними організації, на півострові майже не залишилося вільних від впливу самопроголошеної влади ЗМІ.

 Поділитися