MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ще одному кримському активісту суд продовжив арешт до квітня

13.03.2015   
Яніна Смелянська
Сьогодні Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці кримськотатарського активіста Талята Юнусова, затриманого у "справі 26 лютого".

Про це повідомляє місцевий сайт "Агентство Кримські новини".

31-річний Талят Юнусов був затриманий в селі Яструбівка Красногвардійського району 11 березня. За словами його батька Асана Юнусова, о 7 ранку в будинок увірвалися озброєні люди в масках і увезли його сина.

"Вони толком нічого не пояснили, влаштували "маски-шоу", сказали, що камери зафіксували участь Талята у мітингу 26 лютого і, що мій син підозрюється в нанесенні комусь тілесних ушкоджень. Сказали, що повезуть його до Сімферополя. Зв’язку з ним на даний момент немає", - розповів батько затриманого.

Ще одному активісту Ескендер Емірваліеву суд продовжив арешт до 18 квітня. Про це повідомив глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв у Фейсбуці.

За його інформацією, Емірваліев 18 лютого 2014 року був викликаний до суду як свідок у справі про пограбування заправки, якого не було. По прибуттю в слідчий комітет Сімферополя йому пред’явили звинувачення за участь у мітингу 26 лютого 2014 року.

"На наступний день, 19 лютого 2015 року, приїхали в темний час доби вночі десь о 22:00 години, чоловік 15-20 озброєні автоматами в масках, і провели обшук у будинку", - повідомив Смедляєв.

11 березня суд Сімферополя вирішив продовжити Емірваліеву арешт 18 квітня 2015 року. Він звинувачується за ст. 212 ч. 2 кримінального кодексу РФ (участь у масових акціях).

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року в Сімферополі біля будівлі Верховної Ради Криму мітингували не менше 5 тисяч кримських татар, вимагаючи від влади регіону зберегти цілісність України.

 Поділитися