MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

До Савченко не пускають українських медиків

13.03.2015   
Яніна Смелянська
Делегація медиків з ранку стоїть під СІЗО, в якому утримують українську льотчицю Надію Савченко.

Про це повідомили у прес-службі ДУС з посиланням на заступника головного лікаря з медичних питань клінічної лікарні "Феофанія" Андрія Строканя.

Медики досі не змогли оглянути Савченко. Українських медиків, які прилетіли до ув’язненої в Росії льотчиці, народного депутата України Надії Савченко, попри всі домовленості не пускають оглянути хвору.

"Поки що до нас ніхто не вийшов, і чи попадемо ми до Надії Савченко – невідомо", - наголосив Андрій Строкань і додав, що делегація прилетіла до Москви ще зранку, проте й досі стоїть під СІЗО.

У прес-службі також зазначили, що серед українських лікарів, які мають оглянути Надію - головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності "Гастроентерологія", професор Наталія Харченко, заступник головного лікаря з медичних питань клінічної лікарні "Феофанія", лікар анестезіолог-реаніматолог Андрій Строкань та завідувач кафедри неврології Національного медуніверситету ім. О.О.Богомольця, невропатолог, професор Лариса Соколова.

Нагадаємо, у четвер адвокат ув’язненої льотчиці повідомив, що російська влада дала дозвіл на огляд Савченко українськими медиками.

 Поділитися