MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Країна бідних

Лікарі та вчителі з 25-річним стажем, як і раніше, зможуть вийти на пенсію

14.03.2015   
Юрій Нужний

Правила нарахування пенсій за вислугу років працівникам зі спеціальним стажем залишилися незмінними, незважаючи на прийняті парламентом зміни до пенсійного законодавства.

Тому лікарі та вчителі з 25-річним стажем зможуть вийти на пенсію будь-якої миті, –повідомив голова Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

«Умови призначення пенсій за вислугу років у частині тривалості раніше набутого спеціального стажу залишаються незмінними. Приміром, лікарі, вчителі, які на 1 квітня 2015 року відпрацювали 25 років, можуть у будь-який момент після звільнення з роботи скористатися правом на призначення пенсії за вислугою років», – зазначив Зарудний.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про пенсійне забезпечення». Закон не підвищує загальний пенсійний вік, не підвищує стаж для працівників шкідливих виробництв.

Водночас, закон обмежує пенсійні виплати працюючим пенсіонерам до 85%. А працюючим пенсіонерам, які обіймають посади держслужбовців, працівників прокуратури та судів, пенсії не виплачуватимуться взагалі.

Проте ця норма є поки тимчасовою – терміном до 1 січня 2016 року.

 Поділитися