MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На городі бузина, на Донбасі – «посівна», а у Москві дядько?

16.03.2015   
Наталка Ковальчук
У правлінні колгоспу під назвою Росія знайшли собі нову турботу: тепер це «посівна» на Донбасі. Очевидно, кремлівські бригадири вирішили, що заслані ними на українську землю трактористи-терористи (чи навпаки – значення не має), понівечивши нашу землю вирвами від снарядів і мін, провели достатній поверхневий обробіток грунту.

«МНС Російської Федерації терміново направляє два додаткових «гуманітарних конвої» на Донбас… «Гумконвої» нібито везуть матеріали для забезпечення весняних польових робіт, а також продукти харчування і будматеріали, повідомляє РИА Новости  з посиланням на МНС Росії». http://tsn.ua

Отже, у правлінні колгоспу під назвою Росія знайшли собі нову турботу: тепер це «посівна» на Донбасі. Очевидно, кремлівські бригадири вирішили, що заслані ними на українську землю трактористи-терористи (чи навпаки – значення не має), понівечивши нашу землю вирвами від снарядів і мін, провели достатній поверхневий обробіток грунту.

Взагалі, з приводу цієї чергової «гуманітарної» допомоги від російської влади можна відповісти просто, як роблять це в селі: «Поки вас тут не було, у нас проблем з посівною не виникало».

Але, добре, повіримо на слово у добрі наміри «московських агрономів». Можливо, вирішили, що вже достатньо засівати донецькі землі кулями? І, справді, як полюбляють писати кореспонденти-сільськогосподарники у районних газетах, загудуть на полях трактори і ляже в землю ваговите зерно?

Тільки що ж можна посіяти на випаленій війною землі?

Може, гречку? Ажіотаж з приводу дефіциту гречаної крупи ще зовсім недавно переживала Росія.( http://newsru) Як вже так сталося, що у країни, котра займає  перше місце в світі за територією і дев’яте місце за кількістю населення не знайшлося достатньо робочої сили, щоб насіяти і зібрати тієї гречки доволі для своїх потреб?

А, може, цукрових буряків? Відео про те, як у російському місті Липецьк натовп мало не побився за цукор недавно підірвало Інтернет.(http://spr.ru).

Можна ще насадити капусти. Бо, «…капуста в нас не росте, Україна – не дає, а тому й борщ варити ні з чого», саме так відповіли одній українській вчительці, котра після екскурсії з учнями до Ясної Поляни в якійсь їдальні на Рязанщині попросила борщу.

У тому, що капуста в Росії не росте, сумніву не має. Ось зовсім недавно, вже в нинішньому році, Россільгоспнагляд не пропустив у країну 1, 5 тонни імпортної капусти чи то з Сербії, чи то з Туреччини, чи ще звідкілясь. http://ria.ru

Питання тільки в тому, чи захоче рости у донецькому степу ця культура?

Врешті, у горезвісного академіка Лисенка ще й не таке виростало.

Однак, мабуть, доволі іронізувати та фантазувати. Насправді, тільки наївні люди можуть повірити у те, що черговий російський конвой з білих вантажівок може привезти на українську землю бодай щось добре, крім війни.

І кожен раз, коли заходить мова про ці псевдогуманітарні конвої, дуже хочеться сказати російським «трактористам», за сумісництвом терористам (чи навпаки):

«Забирайте свої трактори і повертайтеся додому – в Росію. Сійте там гречку, якої не вистачає для ваших людей, сійте буряки чи садіть капусту, чи будь- що інше. Возіть фураж на свої ферми для корів, свиней та іншої рогатої і не рогатої худоби, бо тільки й чуєш, що то з України сало неякісне везуть, то з Польщі сири не такі, як треба, чи ще щось інше. Вигодовуйте своє сало і виробляте собі все, що хочете, на власний смак. Нам не потрібні ні ваші трактористи, ні ваша смертельна посівна».

Вона занадто дорого обходиться всій Україні.

 

 

 

 Поділитися