MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нормандська четвірка домовилася про створення робочих груп з України

14.04.2015   
Яніна Смелянська
Глави МЗС "Нормандської четвірки" провели в Берліні інтенсивну дискусію на тему ситуації в Україні, в черговий раз підтвердивши в підсумковому документі прихильність Мінським домовленостям

Головним підсумком зустрічі став заклик "Нормандської четвірки" до Контактної групи про негайне створення робочих груп з України.

Крім того, сторони домовилися підтримати пропозицію ОБСЄ доповнити список типів озброєнь, які необхідно відвести від лінії зіткнення.

Засідання глав МЗС "Нормандської четвірки" тривало більше 2,5 години. Першим переговорний процес покинув міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, залишивши своїх колег з Росії, України і ФРН допрацьовувати формулювання підсумкового тексту заяви.

Глави МЗС підкреслили, що Мінські домовленості повинні виконуватися в повному обсязі "не тільки у військовій своїй частині, а й у політичній, економічній, гуманітарній".

Одним з головних підсумків переговорів стало рішення про створення чотирьох робочих груп - з безпеки, питань політичного процесу, гуманітарних та економічного відновлення Донбасу.

Нагадаємо, зустріч "Нормандської четвірки" (Німеччина, Росія, Франція, Україна) на рівні міністрів закордонних справ відбулася вчора ввечері в Берліні.

Основною темою зустрічі, стала ситуація на сході України і процес реалізації Мінських домовленостей.

Напередодні зустрічі спостерігачі відзначили, що нинішня зустріч могла б ознаменувати початок нового мирного етапу, коли слідом за припиненням вогню і відведенням важких озброєнь учасники конфлікту повинні приступити до виконання політичної частини Мінських домовленостей.

 Поділитися