MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Офіційне число загиблих під Іловайськом досягло 459 осіб

17.04.2015   
Яніна Смелянська
Прокуратура за місяць знайшла свідчення загибелі ще 100 бійців.

Військова прокуратура офіційно встановила, що під Іловайськом загинули не менше 459 бійців. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в своєму інтерв’ю, коментуючи свою заяву місячної давності про те, що число загиблих під Іловайськом перевищило 360 осіб.

"На мій жаль, на той момент, коли я озвучував ці цифри, вони не були остаточними. З моменту останнього озвучування на сьогоднішній день слідством підтверджено шляхом отримання документальних матеріалів, загибель під Іловайськом 459 людей, пораненні 478 і також нанесення матеріального збитку шляхом втрати бойової техніки на суму понад 70 міліонів гривень", - сказав Матіос.

Кількість зниклих безвісти і тих вояків, шо потрапили в полон Матіос не назвав, пояснивши, що це дуже складна робота і по кожному військовому проходить окрема перевірка.

Нагадаємо, Іловайська трагедія сталася наприкінці минулого літа. Тоді під містом Іловайськ Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши бійців в так званий котел. Українським військовим обіцяли зелений коридор для виходу з оточення, але потім сформована колона була розстріляна російсько-терористичними військами. Втрати під Іловайськом стали на той час наймасштабнішими для сил АТО за час проведення операції на Донбасі.

 Поділитися