MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні можуть з’явитися приватні в’язниці

17.04.2015   
Яніна Смелянська
У Великобританії утримання одного ув’язненого в приватній в’язниці коштує менше, ніж у державній. В Україні також можуть провести експеримент.

Заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе не виключив появи приватних в’язниць в країні.

"Може бути, ми поекспериментуємо, і у нас буде ще й система приватних в’язниць", - сказав він журналістам після відвідування Київського слідчого ізолятора.

Він підкреслив, що, наприклад, у Великобританії є і приватні, і державні в’язниці, при цьому утримання одного ув’язненого в приватній в’язниці коштує менше, ніж у державній.

Відповідаючи на питання про те, чи буде Мін’юст ініціювати це питання перед Кабінетом міністрів України, Гецадзе сказав: "Так, чому б і ні? Найголовніше - це поліпшити ситуацію".

Заступник міністра юстиції також зазначив: "Ми не повинні довго думати, щоб реформуватися. Коли є ідея, ми це здійснюємо".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив Гію Гецадзе на посаду заступника міністра юстиції 4 лютого. Гецадзе буде курирувати питання з антикорупційної політики, реформування Державної виконавчої служби та Державної реєстраційної служби.

 Поділитися