MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму вбивці українського офіцера дали два роки в’язниці

21.04.2015   
Яніна Смелянська
Про вирок вбивці офіцера ЗС України у Криму повідомив адвокат Марк Фейгін.

У Криму російський військовий - вбивця, який в квітні минулого року застрелив офіцера Збройних сил України Станіслава Карачевского, отримав два роки в’язниці.

Про це повідомив адвокат Марк Фейгін у своєму Twitter.

За його інформацією, молодший сержант Зайцев засуджений на два роки в’язниці.

"Отже, за вбитого українського офіцера дали росіянину 2 роки. А безневинна Савченко вже 10 місяців відсиділа за нібито пособництво у вбивстві", - написав адвокат.

Раніше, в Кримській польовий місії з прав людини повідомляли, що обвинувачений Євген Зайцев під час розслідування і розгляду справи в суді був постійно на волі і продовжував нести військову службу в тому ж режимі, що і до вбивства Карачевского.

У ніч з 6 на 7 квітня минулого року в Криму російський військовослужбовець застрелив українського офіцера, що не змінив присяги на вірність народу України.

Трагедія сталася в коридорі п’ятого поверху гуртожитку в селищі Новофедорівка Сакського району. Загиблий офіцер проходив службу в одній з військових частин ВМС ЗС України і готувався до виїзду на материк.

У вбитого майора залишилися двоє маленьких дітей.

 Поділитися