MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кримський суд вимагає від активіста Майдану довести факти тортур у СІЗО

21.04.2015   
Яніна Смелянська
Про це повідомив в Facebook адвокат Дмитро Сотников. У той же час викликати свідків тортур, попросити особисту справу і медичну документацію із СІЗО суд також відмовляється, зазначив адвокат. Також в суд у справі активіста Євромайдану Олександра Костенко представлено підроблену заяву про відвід адвоката.

«Ви бачите перед собою процесуальний документ. Заява про відвід адвокату. Сьогодні цей документ надійшов з СІЗО-1 м. Сімферополя до Київського районного суду м.Сімферополя. Даний документ є 100% підробкою», - пише Сотников.

Підсудний його ніколи не писав, тим не менше, суд відмовився встановити, ким сфабрикований підроблений документ.

«Суддя Можелянскій В.А. вважає, що якщо цей папір не задоволений їм, то й проводити перевірку: яким чином хтось від імені підсудного із супровідним листом СІЗО-1 зміг передати даний документ до суду, не потрібно», - написав адвокат .

Крім того, Сотников розповів, що в ході сьогоднішніх слухань суд відмовився виключати зі справи докази, здобуті під тортурами, вимагаючи «довести факти катувань».

«Проте викликати свідків тортур, зазначених захистом, попросити особисту справу, з якої видно, кого допускають до обвинувачуваного, а також медичну документацію із СІЗО, суд також відмовляється», - розповів Сотников.

На довершення всього, сам декларований потерпілий в суд не з’явився.

«Потерпілий «беркутівець» продовжує переховуватися від суду. Чи побачимо ми його завтра - це головна інтрига нового дня», зазначив адвокат Дмитро Сотников.

Що стосується звинувачень на адресу Костенко про нібито завданих тілесних ушкодженнях співробітнику «Беркута», то суд не має необхідних доказів на цей рахунок, заявив Сотников.

«Самого цегли, який метнули в співробітника «Беркута», не існує, і неможливо подивитися відбитки пальців. Яких-небудь підтверджень на потерпілому судово-медична експертиза не встановила», - цитує Сотникова «Крим Медіа».

На його думку, справа Костенко має політичний характер, «як і всі справи, так чи інакше пов’язані з подіями в Україні»,

Нагадаємо, активіста кримського Євромайдан Олександра Костенко заарештували в Криму 8 лютого. «Прокуратура» Криму відкрила кримінальну справу за фактом «нападу» активіста Євромайдан на співробітника Кримського «Беркута».

 Поділитися