MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Росіяни зігнали в Луганськ 6000 "штиків" і спецназ, готові до наступу - Снєгирьов

30.04.2015   
Яніна Смелянська
У захопленому бойовиками і російськими військовими Луганську зафіксовано прибуття бійців 76-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС РФ, місце постійної дислокації якої - Славянск- на-Кубані, Краснодарський край.

Про це співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов повідомляє на сторінці руху в Facebook.

За даними військового експерта, в січні 2015 року підрозділи цього батальйону були зафіксовані на території Ростовської області, в безпосередній близькості від кордону з Україною, поблизу с. Куйбишеве.

Крім того, прес-служба АТО повідомляє про прибуття в Стаханов підрозділів з нашивками інженерних військ РФ і великою кількістю інженерної техніки. Швидше за все, з військовими інженерами прибутку прибули і російські військові високих чинів, вважає Снєгірьов.

За даними розвідки "Правої справи", місця дислокації російських військових у Луганську: готель "Турист", гуртожитки №3, 4, 5 Аграрного університету, гуртожитки кооперативного технікуму. Російський спецназ дислокується в готелі "Дружба" і в колишньому готелі "Колос". Жива сила і техніка також базується на території ВАУШ та обласного військкомату.

За словами Снєгирьова, мова йде тільки про кадровиків російських військових і солдат-строковиків. Саме їх будуть використовувати в якості основної штурмової ударної сили під час можливого наступу. У Луганську їх зосереджено від 5 до 6 тисяч особового складу. Судячи з передислокації техніки, російські терористичні війська готуються до прориву, підкреслив він.

 Поділитися