MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Сімферополі заборонили кримським татарам проводити жалобний мітинг з нагоди 71-ї річниці з дня депортації

08.05.2015   
Яніна Смелянська
В окупованому Росією Криму так звана "міська адміністрація" Сімферополя заборонила кримським татарам проводити 18 травня жалобний мітинг з нагоди 71-ї річниці з дня депортації кримськотатарського народу.

Про це повідомив так званий "глава міськадміністрації" Сімферополя Геннадій Бахарєв, повідомляє Крим.Медіа.

Він розповів, що в "адміністрацію" міста надійшли відповідні звернення від представників кримськотатарського народу, а також громадських організацій.

"Вони планували провести масові акції на площі Леніна, біля Будинку Профспілок. Але ми не плануємо вирішувати їх проведення", - заявив представник окупантів. Бахарєв заявив, що на площі Леніна "не передбачено проведення масштабних акцій, крім заходів з нагоди державних свят".

Більш того, за його словами, незабаром площа буде огороджена. Він пояснив це тим, що готується другий етап її реконструкції. "Проведення всіляких акцій буде виключено", - додав він.

Слід нагадати, раніше повідомлялося, що від "Кримнаш" і "русского мира" бігли вже більше 1260000 українців. За даними Мінсоцполітики, з Криму і з Донбасу переселилися 941764 родини.

В Україні взято на облік 1262400 переселенців, або 941 764 сім’ї, які раніше проживали в окупованій частині Донбасу та в анексованому Росією Криму.

Про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики України.

"Станом на 6 травня 2015 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1262400 переселенців, або 941 764 сім’ї з Донбасу та Криму", - йдеться в повідомленні відомства.

 Поділитися