MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму створили "Український культурний центр"

08.05.2015   
Яніна Смелянська
Головним завданням центру буде "об’єднання розрізненого українського народу, що населяє Кримський півострів". "Український культурний центр" буде відроджувати на півострові українську мову та культуру

У Сімферополі активісти презентували відкриття "Українського культурного центру", який буде відроджувати на півострові українську мову та культуру.

Як повідомили творці центру, головним його завданням буде "об’єднання розрізненого українського народу, що населяє Кримський півострів".

"Українська культура в Криму схильна асиміляції, тому ми ставимо завданням збереження української мови на півострові, крім того, створення громадської бібліотеки України. У цьому питанні ми сподіваємося на підтримку України", - сказав один з творців центру Леонід Кузьмін.

Серед напрямків діяльності організації він також назвав проведення в Криму днів українського кіно, літературних читань і, можливо, конкурсу дитячого малюнка.

Другий організатор центру, Вельдар Шукурджіев, підкреслив, що дана організація, насамперед, громадська, а не політична. "Організація не буде діяти поза рамками чинного в Криму законодавства", - сказав він.

Леонід Кузьмін і Вельдар Шукурджіев - одні з тих, хто були затримані на акції пам’яті українського поета Тараса Шевченка 9 березня в Сімферополі. Після цього 12 березня, відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики - наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на згаданій акції. Активістам судом призначені обов’язкові роботи тривалістю 40 годин кожному.

 Поділитися