MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Начальник ДАІ Артемівська вибив скло в машині за відмову передати права в руки (ВІДЕО)

02.06.2015   
Яніна Смелянська
Резонансний випадок стався кілька днів тому в місті Артемівськ Донецької області. Місцевий начальник ДАІ Костянтин Чаловській розбив скло автомобіля за відмову водія виконати незаконний наказ правоохоронця. 

Резонансний випадок стався кілька днів тому в місті Артемівськ Донецької області.

Місцевий начальник ДАІ Костянтин Чаловській зажадав від водія жінки передати йому в руки посвідчення особи, а після відмови це робити, розбив бокове скло машини і витягнув з неї автомобілістку. Незважаючи на те, що за законом водій повинен тільки показати документи, а не передавати, свої дії Чаловській визнав законними.

Цікаво те, що відеозапис злочинних дії ДАІшника був зроблений не водієм, а самим інспектором, який виклав ролік в інтернет. На записі видно, як Чаловській вимагає у жінки посвідчення особи. Автомобілістка показала паспорт не передаючи його у руки правоохоронця. Начальник ДАІ почав погрожувати затриманням за ст.185 КУпАП (невиконання законних вимог міліції з охорони громадського порядку).

Слід особливо відзначити, що ДАІшник почав скандал через те, що жінка нібито зупинилася в недозволеному місці. У підсумку, начальник ДАІ розбив скло бічних дверей машини і почав силою витягати жінку на вулицю. "Я не міг засвідчити її особистість, документи вона не давала", - коментує Чаловській на відео свої дії. При цьому, за кілька хвилин до цього, жінка пред’явила свій паспорт, тримаючи його у своїх руках (саме це передбачено законодавством).

При цьому, начальник ДАІ Артемівська Костянтин Чаловській абсолютно впевнений у своїй правоті. Він сам виклав відеозапис свого злочину так як вважає, що діяв за не відхиляючись від рамок закону.

 Поділитися