MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

США відмовились тренувати полк «Азов»

14.06.2015   
Юрій Шершень
У Конгресі США ухвалено відповідну поправку до законопроекту H.R. 2685 «Про видатки на оборону у 2015-му році» за ініціативи конгресмена-демократа Джона Кон’єрса та конгресмена-республіканця Теда Його.

Полк «Азов» не будуть тренувати за гроші США.

Як повідомляє «Голос Америки», у Конгресі США ухвалено відповідну поправку до законопроекту H.R. 2685 «Про видатки на оборону у 2015-му році» («Department of Defense Appropriations Act of 2015») за ініціативи конгресмена-демократа Джона Кон’єрса та конгресмена-республіканця Теда Його.

При цьому сайт конгресмена Кон’єрса  називає полк «Азов» неонацистським:

«Я вдячний, що Палата представників одноголосно ухвалила запропоновані мною зміни, покликані гарантувати, що наші військові не готуватимуть членів огидного (repulsive) неонацистського батальйону «Азов»

Ця новина приголомшила керівництво «Азову»:

«Ми вкрай здивовані і обурені такими заявами. Наш полк завжди стояв на позиціях патріотизму і ніколи не апелював до якихось інших світових ідеологічних течій», – йдеться в заяві полку МВС на сторінці в Facebook.

Важко сказати, до яких ідеологічних течій прихильні вояки полку, але чимало членів організації «Патріот України», що стояла у витоків «Азову», сповідували відверто націонал-соціалістичні (офіційно – соціал-націоналістичні) погляди.

 Поділитися