MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

МЗС створить список росіян, причетних до порушень прав громадян України.

21.06.2015   
Яніна Смелянська

Міністерство закордонних справ України виступило з ініціативою створення списку росіян, причетних до порушень прав українців.

Про це заявив в інтерв'ю "5 каналу" посол з особливих доручень відомства Дмитро Кулеба.

Метою такої ініціативи є покарання кривдників за незаконне утримання політичних в'язнів - таких, як Надія Савченко та Олег Сенцов. Терміни складання списку в МЗС не називають.

"Скласти список офіційних осіб РФ, причетних до порушень прав наших громадян для того, щоб проти них застосовувалися індивідуальні санкції, а також в публічному вимірі імена цих людей стали відомі всім - від слідчого і якого-небудь охоронця до політичного керівництва, що стоїть за тими знущаннями , яким піддаються наші громадяни. Як вчора сказав один з ув'язнених, який вирвався нарешті з РФ - вони дуже бояться публічності, росіяни хочуть все тримати в тиші і під килимом. Ми їм це зробити не дамо ", - зазначив Кулеба.

https://youtube.com/watch?v=OVFbzx-ndQ0

 Поділитися