MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Савченко можуть дати 13 років в’язниці або більше.

21.06.2015   
Яніна Смелянська

Незаконно утримувана в Росії народний депутат України, льотчиця Надія Савченко може отримати 13 років тюремного терміну. Про це в ефірі "Подробиць тижня" розповів її адвокат Ілля Новиков.

 "Вирок буде обвинувальний, і близько 13 років може бути, і більше. Нас це не бентежить і не цікавить. Ми розуміємо, що не від цієї цифри залежить, коли вона повернеться додому", - сказав Новіков.

За словами адвоката, захист української льотчиці не сподівається на справедливий вирок, оскільки правосуддя в Росії змінилося за останні 20 років.

 "Справедливого правосуддя не буде. Російське правосуддя стало за останні 20 років смішним. Савченко не відпустять просто так. Це буде удар по керівництву країни", - підкреслив Новіков.

Крім того, раніше один з адвокатів української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов висловив припущення, що у зв’язку зі зміною версії російського слідства про гіпотетичне місце перетину нею кордону місцем проведення суду над Савченко можуть обрати Ростов-на-Дону.

"Коли раніше слідство стверджувало, що Савченко переїхала з Луганської області в Воронеж, багато говорили, що суд пройде саме у Воронежі. Зараз, коли за новою версією вона нібито перетинала кордон в Ростовській області, не виключаю, що суд буде призначений в Ростові", - сказав Полозов.

Раніше повідомлялося, що Президент України в черговий раз звернувся до Європейського Союзу з проханням вжити всіх можливих заходів для звільнення полоненої української льотчиці Надії Савченко, яка міститься в російській в’язниці .

Про це він заявив під час спільних заяв з Єврокомісаром з питань Європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнесом Ханом.

"17 червня виповнився рік з того дня, як український народний депутат, член ПАРЄ і капітан Військово-повітряних сил України перебуває заручником в російських катівнях. І ми б чекали твердих і чітких кроків, застосування всіх доступних методів переконання для того, щоб забезпечити звільнення Надії ", - сказав Порошенко.

 Поділитися