MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація на Донбасі загрожує загостренням активних бойових дій

21.06.2015   
Яніна Смелянська
"Ситуація на Донбасі загрожує загостренням активних бойових дій" - повідомляє прес-центр АТО.

Бойовики на Донбасі 48 разів за день обстріляли позиції сил антитерористичної операції.

"Так, протягом сьогоднішнього дня бойовики проросійських гібридних бандформувань 48 разів наносили вогневі удари по опорних пунктах і блокпостах сил АТО. Крім того, з танків і мінометів били по міській інфраструктурі Первомайського та Дослідного, що недалеко від Донецька. Всього на цьому напрямку було 34 випадку застосування зброї проти українських воїнів ", - йдеться в повідомленні.

 "З 120-мм мінометів, гаубиць калібру 152 мм та озброєння танків бойовики часто обстрілюють Авдіївку, Дослідне, Піски, Водяне, шахту "Бутівка", Березове і Карлівку. У районі Мар’їнки активно працювали снайпери бойовиків, а також стріляли з мінометів калібру 120 мм ", - додали в штабі АТО.

"Луганське, що біля Артемівська, обстріляли з потужних 152-мм артилерійських систем. По Миронівському окупанти били з мінометів. А поблизу Кримського була відображена озброєна провокація диверсійно-розвідувальної групи бойовиків", - підкреслили в штабі АТО.

 "Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною і має передумови до подальшого загострення, відновлення з боку проросійських бойовиків активних бойових дій на окремих напрямках. Протягом цього тижня бойовики здійснили 565 обстрілів позицій українських військ і населених пунктів. Ця цифра практично не відрізняється від статистики обстрілів з боку бандитів минулого тижня. А в порівнянні з травнем характеризується помітним загостренням ситуації з боку терористів по всій лінії розмежування "- підкреслили в штабі АТО.

 У штабі АТО також зазначили, що бойовики все частіше використовують заборонену мінськими угодами зброю.

Крім того, спостерігачі ОБСЄ систематично фіксують нові факти порушення Мінських домовленостей з боку терористів.

"Міжнародні спостерігачі задокументували пересування двох танків Т-72 по Шахтарську, який знаходиться під контролем бойовиків "ДНР". Крім цього 4 броньовані машини і 11 танків були помічені на східних околицях Зугреса", - зазначив сьогодні на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його інформацією, безпілотники ОБСЄ також зафіксували 10 танків і 27 броньованих машин в Комсомольському і 4 САУ "Гвоздика" поблизу Василівки на Донеччині.

 Поділитися