MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Замість іспиту – повістка. У Харкові призовна кампанія дійшла до абсурду

23.06.2015   
Юрій Нужний

Студентам Харківського індустріально-педагогічного технічного технікуму під загрозою недопуску до випускних іспитів вручили повістки в районний військкомат.

Як повідомляє «Cxid.info», у вузі 20-річних випускників запевнили, що їх запрошують для зняття з обліку, проте хлопців направили на медкомісію та, не дочекавшись її результатів, вручили повістки на розподіл в частини для проходження строкової служби.

«Відповідно до закону, районна призовна комісія може поміняти відстрочку, якщо є якісь обставини. Хлопці іспити здали і терміни закінчення відстрочки їм поміняли», – заявив заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін.

Але в Харківській правозахисній групі виступили на захист студентів.

«Людина є студентом до закінчення вишу, тобто до виключення її зі списків студентів. А щоб виключити студента зі списків, повинен бути відповідний наказ від керівництва вузу. Поки він не відрахований, повістку можуть вручити тільки для прибуття й уточнення даних. Але ніяк не для відправки до військової частини», – переконаний юрист Роман Лихачов.

Рідні студентів підготували колективну скаргу (на даний момент її підписали вже 45 осіб) до Міноборони та військової прокуратури.. А випускники готують позови до суду, де будуть доводити неправомірність дій співробітників Харківського обласного військкомату.

 Поділитися