MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чи потрібен у Барвінковому «сухий закон» для правоохоронців?

18.07.2015   
Георгій Кобзар
Запровадити «сухий закон» для людей у формі прагнуть депутати містечка Барвінкове, що на Харківщині. Місцеві хлопці посварилися з міліціонерами, що чергують на блокпосту неподалік, після чого один з правоохоронців вистрілив у 18-річного хлопця з табельної зброї.
Запровадити «сухий закон» для людей у формі прагнуть депутати містечка Барвінкове, що на Харківщині. Через конфлікт, що стався кілька днів тому. Місцеві хлопці посварилися з міліціонерами, які чергують на блокпосту неподалік, після чого один з правоохоронців вистрілив у 18-річного хлопця з табельної зброї. Лейтенант разом з капітаном вночі прийшли до магазину і там почубилися з компанією молоді. Після словесної перепалки зав’язалася бійка: вісім місцевих хлопців – проти двох правоохоронців. Раптом один з міліціонерів витягнув пістолет і почав стріляти. Кулі потрапили в 18-річного Руслана Карпенка. Інцидент стався 10 липня близько 3:30 ранку. До міліції зателефонував фельдшер бригади швидкої медичної допомоги й розповів, що в місцеву лікарню доставили парубка. Медики констатували в юнака вогнепальне поранення грудної клітини, його прооперували. Незабаром для подальшого лікування потерпілого відправили до харківської лікарні. Обидві сторони конфлікту тепер запевняють, що не винні. Правоохоронці запевняють, що стріляти довелося, тому що їх сильно побили. А ось молоді люди стверджують, що взагалі нікого не чіпали, а п’яні правоохоронці нібито вимагали купити їм пива. Розслідування обставин надзвичайної події триває, обласна прокуратура отримала проміжні результати – завершена експертиза на наявність алкоголю в крові учасників конфлікту. Як повідомила прес-служба прокуратури Харківської області, сім цивільних молодих людей були тверезі, а з двох міліціонерів один був тверезим – 33-річний капітан, який стріляв, але в другого – лейтенанта, що також приймав участь у конфлікті – було виявлено середній ступінь сп’яніння: 1.7 проміле алкоголю в крові. За даними прокуратури, нетверезий лейтенант не був озброєним. Обидва міліціонери – з Чернігова, прикомандировані в Барвінкове для несення служби на блокпосту. Під час конфлікту з місцевими перебували не при виконанні, були одягнені в цивільний одяг. Що саме їм знадобилося в кафе серед ночі, чи мав право той, що стріляв, носити табельну зброю поза службою – всі ці моменти наразі перевіряються. Результати експертизи на алкоголь 18-річного потерпілого будуть готові пізніше, після закінчення лікування. Немає поки й висновків експертів щодо ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, які у бійці отримали міліціонери. На час досудового розслідування ці правоохоронці відсторонені від несення служби і зараз знаходяться в Чернігові, де в їх відношенні також проводиться службова перевірка. Відкрито кримінальне провадження. З’ясування обставин події триває.
 Поділитися