MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Безоплатні онлайн-консультації на «Правовому просторі»

27.08.2015   
Ольга Жукова
Є питання? Проконсультуйтесь у юриста в онлайн-режимі! Саме так вже зробили майже 1200 жителів України, які звернулись у чат порталу «Правовий простір».

Є питання? Проконсультуйтесь у юриста в онлайн-режимі! Саме так вже зробили майже 1200 жителів України, які звернулись у чат порталу «Правовий простір».

І за останні 3 місяці кількість запитів у чаті стрімко збільшується. Якщо у 2014 році за консультацією юриста на «Правовому просторі» зверталися за місяць 30-50 людей, то влітку 2015 року кількість звернень зросла до майже 300 осіб щомісяця.

Питання, які хвилюють громадян – різноманітні. Найбільше запитів надійшло від військовослужбовців та членів їх родин – загалом 233, – з проблематики мобілізації та звільнення з військової служби, грошового забезпечення та оформлення пільг учасникам бойових дій, збереження місця роботи та середнього заробітку.

Але не втрачають актуальність й інші правові проблеми. Так, 168 громадян звернулися з питань трудового законодавства – оформлення відпусток, проблем звільнення з роботи та отримання соціальних допомог. 111 запитів із цивільного права – спадкування, виплата кредитів, оформлення пенсій, захист прав споживачів та інші.

Окрему групу становлять запитання від вимушених переселенців. Вони змушені вирішувати складні життєві ситуації, тож їх турбують питання, як відновити документи, отримати соціальні виплати, хто допоможе влаштуватися на новому місці.

- Живе спілкування з юристом на порталі «Правовий простір» це унікальна можливість швидко отримати безоплатну консультацію, не відходячи від комп’ютера. До консультування за графіком залучаються юристи Мережі Центрів правової інформації та консультацій. Кожен день ми допомагаємо десяткам людей зорієнтуватися у подекуди непростих юридичних правилах і процедурах, знайти механізми захисту своїх прав і прийняти правильне рішення. Озброївшись необхідною інформацією, можна попередити порушення або вирішити проблему на початковому етапі. Для тих, кому дистанційної консультації недостатньо, ми пояснюємо, як отримати правову допомогу у своєму регіоні в одній із партнерських організацій, а таких більше 40 по Україні, – зазначає юрист Інформаційного Ресурсного Центру «Правовий простір» Володимир Орловський.

Нагадаємо, що чат на «Правовому Просторі» діє з лютого минулого року за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Цей сервіс доступний і на порталі, і в його мобільній версії – тобто, достатньо мати комп’ютер чи смартфон, Інтернет і, власне, потребу в безоплатній правовій допомозі.

Скористатися послугою дуже просто. 5 днів на тиждень, з понеділка до п’ятниці включно, з 10.00 до 16.00 будь-хто може увійти на портал http://legalspace.org/ua/ і поставити в чаті, віконечко якого знаходиться у правому нижньому куті головної сторінки, письмове запитання юристам. Порада користувачеві: під час чату не закривати браузер, доки не отримаєте відповідь.

 Поділитися