MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Як змусити прокуратуру розслідувати злочини державних службовців?! (Прес-анонс)

04.09.2015   
7 вересня 2015 року, об 10:30, ІА «Інтерфакс-Україна», м. Київ, вул. Рейтерська, 8/5а – Прокуратура є єдиною державною структурою, яка наділена повноваженнями компетентно реагувати на порушення прав людини в ході слідства у кримінальних справах. Але коли порушень припустилася сама прокуратура, що робити і де шукати справедливості?

7 вересня 2015 року, об 10:30

Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»
м. Київ, вул. Рейтерська, 8/5а

Прокуратура є єдиною державною структурою, яка наділена повноваженнями компетентно реагувати на порушення прав людини в ході слідства у кримінальних справах. Але коли порушень припустилася сама прокуратура, що робити і де шукати справедливості?

Харківська правозахисна група працює з десятками справ людей, що засуджені довічно за сумнівними вироками, в яких слідство проводила саме прокуратура і де наявні очевидні порушення прав людини.

Яскравий приклад бездіяльності або неспроможності прокуратури реагувати на факти таких порушень – справа засудженого довічно Олександра Рафальського, який вже 13-й рік – за ґратами. Тортури, фабрикація матеріалів справи і, як наслідок, – засудження до вищої міри чотирьох осіб, двоє з яких вже померли.

Чи можливо в цій країні домогтися справедливості?

На ці питання шукатимуть відповіді:

Ганна Гопко, депутат Верховної Ради України;

Микола Сірий, старший науковий співробітник інституту держави і права ім. В. М. Корецького;

Віктор Колбанцев, адвокат;

Андрій Діденко, експерт ХПГ.

Контактна особа – Андрій Діденко, 0939852574.

 Поділитися