MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Юристи ХПГ провели зустріч з переселенцями у Красноармійську

15.10.2015   
Яніна Смелянська
Юристи Харківської правозахисної групи не обмежилися тільки консультаціями під час візиту до Красноармійськ, Галицинівка, Карлівку і Дослідне. Всі, кому потрібна правова допомога додатково, отримали контактні номери телефонів, щоб підтримувати зв’язок з юристами і далі при необхідності.

Черговий виїзний прийом у рамках виконання проектів Європейського Союзу «Захист прав внутрішньо - переміщених осіб» і Датської Ради з питань біженців «Юридична підтримка ВПО та постраждалому від конфлікту населенню в Україні» юристи Харківської правозахисної групи відвідали селища Опитне, Галицинівка і місто Красноармійськ Донецької області. В цілому за допомогою до юристів Наталії Охотникової і Володимира Глущенко цього разу звернулися більше ста чоловік.

Свою допомогу в організації прийому громадян запропонували волонтери громадської організації «Місто милосердя» та гуманітарної місії допомоги мирному населенню в зоні військового конфлікту «Проліска».

Основна частина питань, з якими люди, які прибули на мирну територію із зони військового конфлікту, зверталися до юристів, стосувалися можливості отримання компенсації за зруйноване в ході бойових дій житло, переоформлення пенсій та інших виплат на мирній території, а також переоформлення документів. Не менш актуально проблемою для переселенців є трудові відносини. Наприклад, багато хто не знає, як можна звільнитися з підприємства, яке знаходиться на окупованій території. Юристи ХПГ компетентно роз’яснили, що можна зробити в даній ситуації.

Юристи Харківської правозахисної групи не обмежилися тільки консультаціями під час візиту до Красноармійська, Галицинівки, Карлівки і Опитного. Всі, кому потрібна правова допомога додатково, отримали контактні номери телефонів, щоб підтримувати зв’язок з юристами і далі при необхідності.

Як показує досвід така форма роботи, як виїзні юридичні консультації на місцях - досить продуктивна та дає дуже плідні результати.

 Поділитися