MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Передвиборні пілюлі партії «Солідарність»

19.10.2015   
Ірина Гончарова
Я зафіксувала підкуп виборців. Нічого дивного? Зараз же передвиборчий час і підкуп нікого не дивує. Але порушниками виявилася не представники старої партії влади, не Оппоблок чи свіжозліплене Відродження. Порушником закону виявилася партія Солідарність, політична сила нашого Президента.

Я зафіксувала підкуп виборців. Нічого дивного? Зараз же передвиборчий час і підкуп нікого не дивує. Але порушниками виявилася не представники старої партії влади, не Оппоблок чи свіжозліплене Відродження. Порушником закону виявилася партія Солідарність, політична сила нашого Президента. 

Сигнали щодо підкупу пенсіонерів безкоштовними наборами ліків надходили протягом останніх двох тижнів. Відомою була і одна з адрес. Але виявити момент підкупу виборців вдалося лише зараз.
Неділя. Ранок. Біля кафе «Веранда» на вулиці Петровського зібрався натовп старших людей. Про щось жваво спілкуються. Людей групами запускають у кафе. Звідти вони виходять задоволені, з пакетиками. Помітні написи «Аптечка здоров’я» і логотип партії Солідарність. Фотографую. Викликати міліцію? Але доказів замало. Потрібна аптечка. Добре що є надійні і непідкупні пенсіонери. Умовляю прийти і отримати коробочку з ліками. За годину маємо аптечку-доказ. А також інформацію про те, що відбувається всередині. В зал запускають групу 80-100 людей. Перед ними виступає кандидат в депутати Сергій Куценко. Після виступу пенсіонерам роздають омріяні аптечки. Під час виступу Куценко не приховує своєї належності до команди одіозного бізнесмена від фармації Доровського.
Приміщення кафе спорожніло. Але двері відкриті. Заходжу. Піднімаюся на другий поверх. Офіс. Тихенько заходжу всередину. Бачу розкладені агітматеріали ще однієї представниці «команди здоров’я» Ірини Цвєткової і велику кількість аптечок. Фотографую. Співробітники офісу спочатку не звертають на мене увагу, а побачивши нервово просять вийти. Виходжу, пообіцявши викликати правоохоронців. Співробітники зачиняються на ключ.
Дзвоню на 102. Поки чекаю наряд правоохоронців збирається чергова групка охочих до безкоштовних пілюль. А двері то зачинені. Приїздить поліцейська машина. До офісу поліцію не пустили. Пишу заяву. Раптом з’являються міліціянти з райвідділу. Як з’ясувалося їх викликали працівники офісу. Які стверджують, що я незаконно вторглася у приватне приміщення і також пишуть заяву. Стає веселіше. 
Всі заяви написані. Аптечка передана до райвідділу для матеріально-технічної експертизи вмісту. На перший погляд вартість ліків близько 200 грн. Це підкуп.
Всім спасибі. Всі розійшлися.
Але залишилось якесь неприємне відчуття. Я ж написала заяву на кандидатів від патріотичної партії. На представників Солідарності від якої балотується багато моїх товаришів, людей з якими ми пройшли дві революції. Мені прикро.
А їм? Моїм товаришам? Як вони почуваються в одному партійному списку з підлеглими екс-регіонала Доровського? Того самого Доровського, який підкуповував виборців такими ж аптечками, але з іншим логотипом у 2014? Того самого Доровського, який є бізнес-партнером російських олігархів Фукса і Шишкіна? Доровського, який несе відповідальність за знищення скверу Перемоги і будівництво псевдо церкви за Дзеркальним струменем, який в народі звуть храмом Мужів мироїдів?
Що роблять представники російсько-української фармацевтичної мафії у списках президентської партії Солідарність? 
Я не маю відповіді на ці питання. Але я хочу знати – харківські очільники Солідарності підставляють Президента своєю брудною виборчою кампанією? Або так і треба. Може саме підкуп і брудні технології колишніх регіоналів тепер є пріоритетом партії Солідарність?
На жаль, тепер ми по різні боки моралі з Солідарністю. 
Брудна передвиборча кампанія триває. До дня виборів тиждень. Попкорн вже поперек горла.

 Поділитися