MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Реалізація Проекту Европейського Союзу "Захист прав ВПО в Україні"

03.11.2015   
медіа-група ХПГ
4 листопада в Харкові відбудеться робоча зустріч організацій партнерів Проекту Європейського Союзу "Захист прав ВПО в Україні". Запрошуємо ЗМІ для дискусії.

Розробка  рекомендацій  органам  місцевого  самоврядування  щодо  усунення  системних порушень  прав  внутрішніх  переселенців.  Проміжні  результати  реалізації Проекту  Європейського Союзу «Захист прав внутрішньо-переміщених осіб в Україні»


Дата проведення: 4 листопада 2015 року о 12.00
Місце проведення: м.Харків, вул. Чернишевська, 4/6, клуб "Indie"

Спікери:

1. Захаров Євген, директор Харківської правозахисної групи
2. Балута Інна, керівник Благодійної організації «Берегиня Сходу»
3. Фещенко Алла, керівник Проекту в Благодійному фонді «Станція Харків»
4. Погорелова Оксана, керівник Благодійного фонду «Країна понад усе»
5. Охотнікова Наталія, юрист Харківської правозахисної групи
6. Казусь Володимир, директор Благодійного фонду «Благо»

Порядок роботи:

Євген Захаров, директор ХПГ. Вступне слово.

Наталія Охотнікова, юрист ХПГ. "Проміжні результати реалізації Проекту Європейського Союзу «Захист прав внутрішньо -переміщених осіб в Україні»(фото - презентація)"

ПогореловаОксана, керівник Благодійного фонду «Країна понад усе». «Проблеми реалізації права на житло внутрішньо переміщених осіб та труднощі, з якими стикається БФ «Країна понад усе» в процесі реалізації Проекту Європейського Союзу «Захист прав внутрішньо-переміщених осіб в Україні»

Казусь Володимир, директор Благодійного фонду «Благо». «Попередні варіанти конфігурації автономного наметового містечка».

ФещенкоАлла, керівник Проекту в Благодійному фонді «Станція Харків». «Про реалізацію проекта ЄС «Захист прав внутрішньо – переміщених осіб в Україні». Проміжні результати. Статистика наданої допомоги ВПО у рамках проекту».

Євген Захаров, директор ХПГ. Заключне слово.

В ході робочої зустрічі організації - партнери Проекту ЕС «Захист прав внутрішньо – переміщених осіб в Україні» планують обмінятися думками про конструктивність виконання завдань проекту, озвучать проміжні результати роботи Проекту на території України. Також присутні проаналізують показники індикаторів щодо реалізації ключових завдань проекту і розроблять низку рекомендацій органам місцевого самоврядування в контексті реальної допомоги людям, які виїхали із зони конфлікту на мирну територію.

Загальна інформація:Проект Європейського Союзу «Захист прав внутрішньо-переміщених осіб в Україні» стартував в червні 2015 року.

Проект реалізується при партнерській співучасті п’яти недержавних організацій: громадська організація «Харківська правозахисна група», благодійна організація «Благодійний фонд «Берегиня Сходу», благодійний фонд «Країна понад усе», благодійна організація «Благодійний фонд «Станція Харків», благодійна організація «Благо», а також афілійованих організацій – Харківська ОДА та Харківське обласне управління державної служби з надзвичайних ситуацій в Україні.

Враховуючи ситуацію в Донецькій і Луганській областях завдяки Проекту «Захист прав внутрішньо-переміщених осіб в Україні», що був ініційований Євросоюзом, на сьогодні партнери проекту мають можливість допомогти найбільшій кількості ВПО, підтримати їх у цю нелегку годину, допомогти полегшити соціально-побутові умови проживання та налаштувати звичне життя.

 Поділитися