MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Доки сини воюють, матері захищають їх права в тилу

24.11.2015    джерело: ІРЦ «Правовий Простір»
Ольга Жукова
Військовослужбовці захищають нашу Батьківщину на сході. А їх матері та дружини об’єднуються, щоб допомогти своїм чоловікам та синам. Так, на початку листопада активістки з громадської організації «Рада матерів та дружин воїнів АТО Голопристанського району Херсонської області» запросили директора ІРЦ «Правовий простір» Наталю Бімбірайте та юриста Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я Володимира Орловського провести інформаційну зустріч з жінками та матерями воїнів АТО, представниками громадських організацій району

Військовослужбовці захищають нашу Батьківщину на сході. А їх матері та дружини об’єднуються, щоб допомогти своїм чоловікам та синам.

Так, на початку листопада активістки з громадської організації «Рада матерів та дружин воїнів АТО Голопристанського району Херсонської області» запросили директора ІРЦ «Правовий простір» Наталю Бімбірайте та юриста Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я Володимира Орловського провести інформаційну зустріч з жінками та матерями воїнів АТО, представниками громадських організацій району.

Голова організації Мирослава Ільчишина пояснює необхідність такої зустрічі:

- Мій син знаходиться на сході. Йому 20 років, пройшов Дебальцево і полон. Він воює вже 1 рік і 2 місяці. Я їжджу в зону АТО і бачу всі проблеми військових....Також, демобілізувались наші хлопці, повернулися до своїх родин, але в них купа проблем, які ніхто не хоче розглядати. Їм потрібна допомога!

Під час зустрічі Володимир Орловський провів лекцію-консультацію. А після надав безоплатну правову допомогу з питань захисту прав військових для всіх охочих особисто. Зокрема, 4 індивідуальні консультації стосувалися оформлення статусу учасника АТО, отримання пільг.

Також у заході взяли участь представники Каховського міського центу з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Їх спеціалістка Світлана Гонтарь на прохання Володимира Орловського відразу взялася допомагати одній з учасниць, перелічила документи, що потрібні для захисту сина, записала маму на прийом.

Учасників зустрічі хвилювали й питання розвитку громади. Зокрема, забезпечення безоплатного харчування дітей військових у дитсадку. Юрист допоміг написати звернення до органів влади з цього питання.

У результаті такого конструктивного спілкування з фахівцями, учасники не просто отримали інформацію, вони продовжили захист своїх прав. Тепер вони вже самостійно звертаються до юриста на консультацію з різних питань.

 Поділитися