MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Обстановка в районі проведення АТО станом на 26 листопада 2015 року

26.11.2015   
Яніна Смелянська
Головне управління розвідки Міністерства оборони України ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками початку локальних бойових дій. Спостерігачі ОБСЄ також зафіксували у вівторок у Донецькій області понад 570 вибухів.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками початку локальних бойових дій. Так, 25 листопада бойовиками здійснено 43 обстріли зі стрілецької зброї у районах Авдіївки, Мар’їнки, Пісок, Троїцького, Красногорівки, Новгородського, Опитного, шахти Бутовка, Майорського, Луганського.

Спостерігачі ОБСЄ також зафіксували у вівторок у Донецькій області понад 570 вибухів. Про це повідомив заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг.

«СММ ОБСЄ відзначає збільшення порушень режиму припинення вогню. Наприклад, у вівторок наші спостерігачі зареєстрували понад 570 вибухів у Донецькому регіоні», - говорить Хуг у Твітері.

За його словами, перемир’я порушується з обох сторін через використання низки озброєнь, зокрема, стрілецької зброї, важких кулеметів, легких зенітних установок, протитанкового озброєння, 82-мм і 100-мм мінометів, гранатометів, важкої артилерії.

«24 листопада СММ зафіксувала 576 вибухів навколо залишків Донецького аеропорту. Однак це місце не єдине, де трапляються регулярні порушення перемир’я. Широкине і Горлівка зараз знову можуть вважатися так званими «гарячими точками», - підкреслив він.

Заступник голови СММ повідомив, що 20 листопада спостерігачі перевірили інформацію про обстріл системами залпового вогню місцевості в районі населених пунктів Зоряне і Курахівка Донецької області.

«Кратери розташовувалися за 400 метрів від житлових будинків. СММ оцінила, що ракети були випущені реактивною системою залпового вогню», - зазначив Хуг.

За інформацією Головного управління розвідки України основні зусилля бойовиків останнім часом зосереджені на:

- приховуванні О та ВТ у заборонених Мінськими домовленостями районах на Слов’янському напрямку;

- посиленні підрозділів першого ешелону 1 та 2 АК на Новоайдарському та Донецькому напрямках;

- активізації розвідки сил АТО із залученням диверсійних розвідувальних груп на Маріупольскому напрямку, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки, РЕБ та розвідувальної авіації ЗС РФ;

- вдосконаленні інженерного обладнання переднього краю оборони на Слов’янському та Маріупольському напрямках.

Крім того, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України встановлено вищий командний склад Збройних сил Росії, особисто відповідальний за ведення бойових дій на території України. Інформацію про них оприлюднено сьогодні.

Особисто відповідальними за ведення бойових дій на території України підозрюють заступника начальника Генерального штабу ЗС РФ генерал-полковник Істракова Сергія Юрійовича; начальника штабу Центру територіальних військ (колишнє 12 командування резерву) Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенанта Теплинського Михайла Юрійовича.

 

 

 Поділитися