MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прохання до всіх небайдужих долучитись до благодійної допомоги засудженим жінкам у ЧВК-74

14.01.2016   
Харківська правозахисна група звертається з проханням до небайдужих людей з пропозицією передати непотрібний (старий, немодний, такий, що був у використанні) жіночий зимовий верхній одяг, а також жіноче зимове взуття.

В одеській Чорноморській виправній колонії № 74 для жінок утримується близько 450 засуджених, які вперше потрапили за рішенням суду до виправного закладу. Під час останнього моніторингового візиту представників Харківської правозахисної групи до колонії і з боку засуджених, і з боку адміністрації була озвучена проблема незабезпечення верхнім одягом та зимовим взуттям. В найближчий час на свободу вийдуть близько 75 жінок, частина з яких не має цивільного зимового одягу та взуття, в якому можна повернутися додому.

Харківська правозахисна група звертається з проханням до небайдужих людей з пропозицією передати непотрібний (старий, немодний, такий, що був у використанні) жіночий зимовий верхній одяг. Також є потреба у забезпеченні зимовим взуттям жінок, які відбувають покарання (відповідно, взуття повинно бути на низькій підошві, без високого каблука, стриманого кольору). Розміри одягу та взуття потрібні різні, всі отримані речі будуть передані до колонії.

Речі можна передати в Харкові, Києві або Одесі. Адреса в Харкові: вул. Іванова, 27, офіс 4, в Києві: вул. Велика Житомирська, 12 офіс 1, в Одесі – безпосередньо до ЧВК 74 або до наших партнерів в Одесі за попередньою домовленістю з організаторами збору речей.

Будемо вдячні за будь-яку допомогу та за поширення цієї інформації.

Контактна особа: Андрій Діденко (093-985-25-74).

 Поділитися