MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Facebook: соціальні мережі – не місце для поширення мови ненависті

21.01.2016   
Георгій Кобзар

Компанія Facebook запускає «Ініціативу громадської сміливості онлайн» задля того, аби зупинити зростання кількості негативних та агресивних коментарів у мережі.

Про це, як повідомляє France-Presse, заявила комерційна директорка Facebook Шеріл Сандберг. «Facebook – не місце для поширення мови ненависті чи закликів до насильства», – наголосила Ш. Сандберг.

Німецький політолог Петер Нойманн, який долучився до ініціативи, вважає, що видалення коментарів, які містять мову ненависті, впродовж 24 годин після публікації – лише перший крок на шляху до вирішення проблеми поширення мови ненависті онлайн. Необхідно краще розуміти взаємозв’язок між процесом розповсюдження ненависті у мережі та реальним насильством, потрібно створювати альтернативний громадський простір в Інтернеті, через який можна протидіяти негативу.

Також, на думку експерта, варто активніше залучати поліцію та спецслужби до виявлення онлайн-екстремістів.

Ініціатива Facebook планує надати неурядовим організаціям, чия діяльність пов’язана з боротьбою проти екстремізму, фінансову підтримку на суму близько 1 млн. доларів. Крім того, в рамках ініціативи планується розробити методи протидії екстремізму та сприяти науковому дослідженню цієї тематики.

Головний офіс ініціативи розташовуватиметься у Німеччині, де кількість активних користувачів соціальної мережі Facebook сягає приблизно 27 млн. чол. Діяльність організації поширюватиметься й на інші європейські країни.

Якщо до ініціативи долучаться й інші компанії, Facebook готовий фінансувати цей проект у довгостроковій перспективі.

 Поділитися