MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Запрошуємо взяти участь у семінарі з Форум-театру в місті Чугуєві Харківської області 4-6 березня 2016 року

18.02.2016   
Юрій Чумак
До участі запрошуються громадські активісти (активістки) з Харківської, Сумської та Полтавської областей – без вікових, гендерних, соціальних, етнічних чи професійних обмежень.

Останні 2 роки українське суспільство переживає потужні виклики: від масових протестів Євромайдану й розколу суспільства до анексії Криму, військового конфлікту на Сході України та до державної кризи із вирішення питань вимушено переміщених осіб.

На форум-театральному семінарі ми спробуємо разом створити безпечний простір і запропонуємо театральні вправи для взаємодії та рефлексії щодо пережитого досвіду учасниць та учасників.

Засновник Форум-театру – бразильський режисер Августо Боаль, створюючи методику, орієнтувався на ідеї педагогіки визволення Пауло Фрейре. Тож, досвід джокерів (тренерів) прирівнюється до досвіду всіх, хто бере участь у Форум-театральному процесі. Джокер не є вчителем для інших, він лише пропонує формат, заохочує включатись у колективну взаємодію та задає питання для рефлексії. Сюжети постанов виходять з самої групи. Форум-театр – не сеанс психоаналізу, він є методом критичного аналізу щодо суспільних подій за допомогою технік Театру пригноблених. Методика вірить в людей, що зазнають пригноблення, і спонукає їх повірити в те, що лише вони самі можуть змінити своє життя.

До участі запрошуються громадські активісти (активістки) з Харківської, Сумської та Полтавської областей – без вікових, гендерних, соціальних, етнічних чи професійних обмежень.

Семінар відбудеться 4-6 березня 2016 року в м. Чугуїв Харківської області.

Організаційна команда покриває всі витрати учасниць та учасників семінару на проживання та харчування. Транспортні витрати відшкодовуються лише за наявності квитків.

Для участі в семінарі необхідно до 26 лютого 2016 року надіслати резюме (або мотиваційний лист) на електронну адресу [email protected]

Точне місце проведення семінару буде повідомлене відібраним особам до 29 лютого 2016 року.

Захід реалізується Конгресом національних громад України та Київським освітнім центром «Простір толерантності» в рамках проекту «Примирення в українському суспільстві, від енергії протесту до енергії творення» за фінансової підтримки посольства Королівства Великобританії.

 Поділитися